برنامه اول «رکن ۳»؛ احزاب حلقه واسط یا مفقوده؟
در اولین برنامه «رکن ۳» میزبان عباس معینی بودیم و ضمن بررسی جایگاه احزاب در ایران، به عملکرد دولت سیزدهم نیز پرداختیم. معینی برای اولین بار پیشنهاداتی به سید ابراهیم رئیسی داده که در متن و ویدیو، میخوانید و میبینید.
اوضاع کنونی کشور، ما (تحریریه دیدارنیوز) را بر آن داشت که در خصوص جایگاه تحزب در قانون اساسی و نقش بیاثر احزاب در معادلات سیاسی ایران، یک برنامه اختصاصی را طراحی کنیم.
ارکان دموکراسی شامل قانون اساسی، نظام پارلمانی (مجلس)، احزاب سیاسی و مطبوعات آزاد است که به مثابه چهار پایه یک میز عمل میکنند. برداشت ما این است که این میز (دموکراسی) کارکرد ذاتی خود را به دلیل نقائصی که در پایههای آن وجود دارد، از دست داده است.
در ترتیب ارکان دموکراسی، «رکن احزاب» معمولا در ردیف سوم قرار میگیرد، به همین دلیل طی مشورتی که در تحریریه دیدار صورت گرفت، عنوان «رکن ۳» را برای نام برنامه انتخاب کردیم. در این برنامه قرار است به تاریخ احزاب در ایران بپردازیم و دلایل جایگاه نازل کنونی احزاب در نزد حاکمیت و در معادلات سیاسی و همچنین آینده احزاب در ایران را با دعوت از کارشناسان این حوزه، مورد بررسی قرار دهیم.
در اولین برنامه «رکن سه»، با نیت پرداختن به جوانب مختلف موضوع احزاب، میزبان عباس معینی، رییس شورای مرکزی حزب راه ملت بودیم. معینی ضمن پاسخ به پرسشهای اختصاصی برنامه رکن سه، فاز مطالبه گری از دولت مستقر به عنوان یک رسالت حزبی را هم مورد تمرکز و توجه قرار داد و در این رابطه مباحثی را مطرح کرد. از جمله اینکه معتقد است، قرار داد اجتماعی بین جمهور و رئیس جمهور در این دوره، به خاطر عدم تحقق وعده مشخص و مُنَجَّز «ساخت یک میلیون مسکن در یک سال» و ۴ میلیون در ۴ سالِ سید ابراهیم رئیسی، «غیر نافذ» شده و دو راه منطقی و حقوقی در پیش رو دارد: ۱- استعفا دهد ۲- برای تمدید قرار داد، به آراء عمومی رجوع کند.
ویدیو و چکیده اولین برنامه «رکن۳»، گفتوگو با عباس معینی را اینجا ببینید و بخوانید:
اسفندیار عبداللهی